Foredrag 2025

Læs mere om de enkelte foredrag nedenfor.

Svend

Brinkmann

Svend Brinkmann foredrag Trivselskrisen i trivsel Pernille Meyer

 

Pernille Hebsgaard

Manu

Sareen

Manu Sareen foredrag forfatter coach

Se info om det enkelte foredrag nedenfor.

Foredrag med

Svend Brinkmann

2025.

Aalborg torsdag d 27.2.25 – Køb Nu!

Herning torsdag d 10.4.25 – Billetter kommer snart

Fyn onsdag d 30.4.25 – Billetter kommer snart

Århus torsdag d 28.8.25 – Billetter kommer snart

Kbh – Billetter kommer snart

Mistrivselskrisen

Hvad skyldes den, og hvad kan vi gøre ved den?

I disse år taler politikere, forskere og praktikere om en mistrivselskrise, især blandt børn og unge. Undersøgelser viser, at et stort antal børn og unge har dårligt mental helbred, og endnu flere lider af alvorlig stress. Det er nu mere end hver syvende, der har en psykiatrisk diagnose som 17-årig, og denne andel ser kun ud til at vokse fremover.

I foredraget giver Svend Brinkmann sit bud på årsagerne til mistrivselskrisen, der bl.a. handler om tempo, præstationskrav og individualisering, og med udgangspunkt i viden om menneskelig dannelse og udvikling, fremlægger han også sine tanker om en løsning. Det gælder både om at undgå en sygeliggørelse af reaktioner, der er helt forventelige, at understøtte børns og unges dannelse og alment menneskelige udvikling og at skabe gode rammer for børn med anderledes forudsætninger.

Når livet slår en kolbøtte

For få år siden fik Manu Sareen stillet diagnosen ADHD. Det første han tænkte var; Hvordan kan jeg have en børnesygdom? Men han blev klar over, at rigtig mange voksne mennesker lever med ADHD. Han ville ønske, at han havde kendt til sin diagnose tidligere i livet, så uroen, melankolien og det indre kaos havde fået en forklaring.

Han har skabt en politisk karriere og et forfatterskab, men på trods af succeserne, er der også en anden side. Diagnosen har kostet ham dyrt, både professionelt og privat, forliste ægteskaber og tabte jobs og venskaber. Flere gange har han truffet afgørende valg i sit liv, som bagefter har været uforklarlige for ham selv, og han har siddet tilbage dybt forundret og forvirret over hans impulsivitet.

I dette foredrag fortæller Manu historien, om at leve et liv med ADHD uden at vide det, om en grundlæggende ensomhed, der knytter sig til at føle sig anderledes og om de enorme omkostninger det har haft for ham. Han fortæller også om styrkerne ved ADHD; jernviljen, gåpåmodet og kreativiteten.

Kom og oplev en aften med Manu, hvor du får en øjenåbner for livet med ADHD og autisme diagnosen, på godt og ondt.

Aalborg tirsdag d 4.3.2025.

Kolding tirsdag d 13.5.2025.  

Aarhus tirsdag d 17.6.25.

Manu Sareen foredrag forfatter coach

Foredrag med

Pernille Hebsgaard

2025.

Kom til foredrag med @pernille hebsgaard fra Pernille Hebsgaards autistiske verden.

Læs mere om de forskellige foredrag nedenfor. 

Fra mistrivsel til trivsel

Dette foredrag vil tage udgangspunkt i autister der har oplevet eller gennemgår belastningsreaktioner, autistisk udbrændthed eller som på anden vis er i mistrivsel. Formålet er at informere om hvordan adfærden kan påvirkes når autister har det svært, men også at komme med hensigtsmæssige strategier til at hjælpe dem med at komme videre og undgå det samme sker igen.

Jeg vil bl.a. runde hvordan mistrivsel hos autister ofte giver udslag i en anderledes adfærd end den der ses hos neurotypikere og hvorfor nogle af de tilgange man måske vil være tilbøjelig til at benytte ikke nødvendigvis er hensigtsmæssige når vi har at gøre med autister i mistrivsel.

Fra et autistisk perspektiv vil jeg gå i dybden med hvad der sker i en autist når først man er havnet i mistrivsel, og med dét udgangspunkt komme med gode erfaringer til hvordan man kan støtte, guide og hjælpe. For at komme videre er det vigtigt vi forstår adfærden og hvad der har udløst den.

…I mange tilfælde skyldes mistrivsel at autisters behov og anderledes væsen ikke mødes i omverdenen, hvorfor oplægget vil indeholde guidelines til at skabe det gode liv omkring autisten – både ude og hjemme. Men det vil også fokusere på interne ressourcer hos autisten selv. Foredraget henvender sig derfor både til autister selv, deres nærmeste samt fagprofessionelle.

Du vil altså både få svar på hvad der kan udløse mistrivsel, hvordan det kan se ud og ikke mindst hvorledes man kan forebygge samt hvor man kan sætte ind og på hvilken måde.

Velkommen til vejen fra mistrivsel til trivsel.

Med venlig hilsen
Pernille Hebsgaard Søndergaard

Herning d. 16.1.25.

Aabenraa d. 6.5.25.

Slagelse d. 12.6.25.

 

Forstå det autistiske barn

Står du som forælder eller fagperson til et autistisk barn, der mistrives? Kæmper barnet med angst, belastningsreaktion, autistisk udbrændthed eller noget helt fjerde?

Har du svært ved at gennemskue, hvad der har fået barnet derud? Og hvorfor barnet agerer, som det gør?

Ønsker du for alt i verden at hjælpe dit barn med at komme videre? Og har du brug for ordene, der kan få folk omkring dit barn til at forstå helt konkret, hvad der er på spil?

I dette oplæg vil jeg bl.a. tage dig igennem, hvordan mistrivsel hos autistiske børn ofte giver udslag i en anderledes adfærd end den, der ses hos neurotypiske børn. Hvorfor nogle af de tilgange, man måske vil være tilbøjelig til at benytte, ikke nødvendigvis er hensigtsmæssige, når vi har at gøre med autister i mistrivsel.

Jeg vil fra et autistisk perspektiv gå i dybden med, hvad der rent følelsesmæssigt sker i det autistiske barn, når først man er havnet i mistrivsel, og med dét udgangspunkt komme med gode erfaringer til, hvordan man kan støtte, guide og hjælpe. For at komme videre er det vigtigt, vi forstår adfærden og hvad der har udløst den. Jeg vil derfor både tale om årsager til mistrivsel og måder at komme videre – og give dig som forælder de ord du måske mangler for at kunne forklare omgivelserne, hvad der sker i barnet.

I mange tilfælde skyldes mistrivsel nemlig, at det autistiske barns behov og anderledes væsen ikke mødes i omverdenen, hvorfor oplægget vil indeholde guidelines til at skabe det gode liv omkring barnet – både ude og hjemme. Men det vil også fokusere på interne ressourcer hos barnet selv, som folk omkring barnet bør kende til, da de kan hjælpe det autistiske barn med at komme i trivsel.

 

Efter denne aften vil du derfor både have svar på, hvad der kan udløse mistrivsel, hvordan det kan se ud, hvor man kan sætte ind, og på hvilken måde og hvorledes du som forælder kan videreformidle dette til dem, der har brug for denne viden.

Jeg glæder mig til at hjælpe jer kærligt videre.

Kærlig hilsen Pernille

Kolding 20.3.2025.

 

Det gode liv som autist 

Dette oplæg henvender sig til dig der for nyligt har fået en autismediagnose eller opdaget du er autist. Hvad kan du forvente af livet med autisme? Hvad vil det egentlig sige at være autist? Hvordan kan du lettest opnå selvaccept? Og hvordan kan du navigere i hverdagen med de udfordringer og styrker der kan følge med dét at være født ind i en verden, der til tider kan have svært ved at forstå dig?

Måske har du levet i mange år og følt dig forkert, sart og utilstrækkelig? Måske har du udviklet kompenserende strategier og følt du skulle kæmpe mere for alting? Måske er du udmattet, forvirret og føler dig alene? Og måske du alt for ofte har bekymret dig om andre og hvad de mon tænkte om dig?

Men hvad nu hvis jeg fortalte dig, der aldrig har været noget galt med dig og at du er langt fra alene? Hvad nu hvis jeg fortalte dig, det var muligt at få mere overskud i hverdagen – og livskvalitet i det hele taget? 

Kom med til en hyggelig aften hvor det for en gangs skyld skal handle om DIG og den DU er – og ikke hvad eller hvem andre mener du BØR være. Lad mig fortælle dig, hvordan du får det bedste ud af livet som autist.

Med alt fra nemme hverdagstips til hensigtsmæssige livsstrategier og tilgange vil du kærligt blive guidet hen imod større selvforståelse og -accept, men især livskvalitet – af én der har været der selv og som ved hvad du gennemgår.

Velkommen til det gode liv med autisme.

Med venlig hilsen
Pernille Hebsgaard Søndergaard

 

Århus d 22.5.25.

YDELSER

Her kan du se flere ydelser

Forældresamtaler

Jeg tager altid udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder mest for dig og dit barn lige nu. Min rolle i samtalerne vil være at veksle mellem at give konkrete råd, støtte, vejledning og coaching.

De 7 værdier til dit livsdesign

De syv værdier i dit livsdesign, hjælper dig til at kunne komme i trivsel, hvis bare nogle af værdierne er stor nok til, at de kan danne et hele.

Samtaler til dig med stress

I samtalerne med mig finder vi en måde, hvorpå du kan få hjælp til at tage dig af det, der udfordrer dig og er svært i dit liv.

PERNILLE MEYER – iTRIVSEL

Kontakt mig for en uforpligtende afklaringssamtale